Waarom een magazine of brochure?

Een magazine/brochure is een toffe manier om jouw verhaal tot leven te vertellen en een beleving over te brengen. Het is een tastbare manier om indruk te maken op jouw doelgroep. Met een professioneel vormgegeven magazine/brochure kun je jouw verhaal op een unieke manier presenteren.

Het ontwerpen van een magazine/brochure is een creatief proces waarbij de vormgeving en opmaak van de pagina’s, het gebruik van grafische elementen en de keuze van papiersoorten en bindwijzen een belangrijke rol spelen.

Een goed ontworpen magazine/brochure kan de aandacht van de lezer trekken en vasthouden, en kan bijdragen aan de branding en marketing van jouw bedrijf of organisatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het vormgeven van een magazine/brochure?

Stappenplan

Hieronder vind je een stappenplan om je op weg te helpen:

Bepaal het doel van je magazine/brochure
(
Voor het gemak heb ik het in het vervolg over 'magazines')
Wat wil je met je magazine bereiken? Wil je bijvoorbeeld je bedrijf of organisatie promoten, of wil je een bepaalde doelgroep informeren over een specifiek onderwerp?

Bepaal je doelgroep
Wie wil je bereiken met je magazine? Wat zijn hun interesses en behoeften? Door je doelgroep goed te kennen, kun je je magazine beter afstemmen op hun wensen.

Bepaal het thema
Welk onderwerp wil je behandelen in je magazine? Kies een onderwerp dat past bij je doelgroep en je doelstellingen.

Maak een inhoudsopgave (plank)
Stel een inhoudsopgave samen met de artikelen die je wilt publiceren. Dit geeft je een overzicht van de structuur van je magazine. Dit word ook wel een plank genoemd en is makkelijk te maken in bijvoorbeeld Excel. Schreeuwwitje kan je hier ook bij helpen als dat gewenst is.

Schrijf de artikelen
Schrijf de artikelen voor je magazine. Zorg dat ze aansluiten bij je doelgroep en je doelstellingen.
Geen tekstschrijver? Schreeuwwitje heeft genoeg connecties om je aan een goede tekst schrijver te helpen.

Beelden
Laat beelden maken door een professionele fotograaf om mooie hoge resolutie foto's te kunnen ontvangen. Schreeuwwitje kan ook beelden downloaden maar dit zijn over het algmeen zeer algemene beelden die niet altijd geschilt zijn voor specifieke doelgroepen

De vorm
Van tevoren bepaal je ook de vorm van het magazine. Denk hierbij aan: Het formaat, papiersoort, papierdikte en bindwijze.

Drukken
Heb je zelf al een drukker? Overleg je wensen met hun en vraag naar mogelijkheden. Nog geen drukker? Studio Schreeuwwitje werkt samen met diverse drukkerijen. Samen kunnen we vast een passende vinden.

Werkwijze

Als je alles helder hebt van het stappenplan hierboven gaan we over tot de volgende stap. Wij bespreken samen het plan voor jouw nieuwe magazine. Je hebt al een idee van wat je wilt, en welke uitstraling het magazine moet krijgen.

Vervolgens ga ik aan de slag met het ontwerp van het stramien en de opmaak van een paar pagina’s.

Jij krijgt deze proef terug en je kunt aangeven wat je mooi en minder mooi vindt of dat je graag dingen wilt toevoegen/schrappen. Bij een akkoord ga ik aan de slag met het hele magazine.

Teksten en beeld worden door jou aangeleverd en ik gooi mijn ontwerpskills in de strijd.

Tussendoor geef ik een aantal checkmomenten om te kijken of we nog op de goede weg zitten. Als alles gereed is, gaan we de grote check doen. Staat alles erin en is het druktechnisch in orde? Dan gaat het magazine naar de drukker en ontvang je de laatste drukproef. Deze lopen we samen kritisch door.

Alles helemaal goed? Drukken maar! En binnen no-time heb jij jouw magazines of brochures in dozen voor je deur staan.

Samenwerken?